VIK After

Nézd velünk a VIK Aftert!

Sokféle történet és életpálya fűződik a BME-VIK-hez: a tanulmányok mellett a schönherzes közösség ugyanolyan fontos lehet a karrier beindításában. A szeptember 25-én debütáló műsorunkban 6 sikeres volt hallgató történetén keresztül kaphatsz betekintést a VIK különböző aspektusaiba.

A beszélgetésekből megismerheted az interjúalanyaink szakmai életútját, megtudhatod hogyan maxolhatod ki legjobban az egyetemi éveidet, és fontos tanácsokat kaphatsz a karriered egyengetéséhez - segítünk abban, hogy mit kezdhetsz a diplomáddal és milyen lehetőségek állnak előtted. Beszélünk arról, hogy a közösségi élet és az oktatás hogyan segíthet a munka világában, miként lehet saját céged és ehhez hogyan járulnak hozzá a VIK-en tanultak. 

Mindezt őszintén és hatalmas nyíltsággal: 6 korosztályból érkező ex VIK-es, 6 inspiráló és teljesen különböző sztoriját nézheted meg nálunk.

 

 

Videók: 

Dr. Dibuz Sarolta

Dibuz Sarolta több évtizedes tapasztalatával bizton állíthatja, hogy egy szakma kulcsfontosságú eleme az életen át tartó tanulás. Nőként ő maga elsőként kapta meg a köztársasági aranygyűrűt a BME-n. A kutatói munkától kezdve egészen a vezetői feladatokig szerzett már tapasztalatot a munka világában - a szakmai számításait pedig az Ericsson Magyarországnál találta meg. Fontosnak tartja az ipar és az egyetemi oktatás szoros együttműködését, hiszen a kettő elválaszthatatlan egymástól.

Drajkó László

25 év tanulás, 25 év munka, 25 év tanítás - ezt az elvet vallja Drajkó László, aki számos helyen megfordult a világban. Egyetemi évei alatt aktív közösségi életet élt, a Kollégiumi Bizottság tagjaként részt vett a Schönherz Kollégiumért Alapítvány létrehozásában. Büszkeséggel tölti el az, ahogy a Schönherz közössége tovább fejlődött és amilyen utat megtett az elmúlt évtizedekben. A tanulmányait követően vezető pozícióban dolgozott Németországban és az Egyesült Államokban: a Graphisoft és a Microsoft Magyarország fejlődésében is komoly szerepe volt.

Hidasi Barnabás

Jókor lenni jó helyen és minden lehetőséget kihasználni - ez írja le tökéletesen Hidasi Barnabás élményeit. A középiskolában, amikor egy osztálytársa koncertjén először állt a hangpult mögé, talán nem is gondolta, hogy mára már saját hangstúdiója lesz. Az egyetemi tanulmányai legelején csatlakozott az AC Studio & Live elődjéhez, a HSB Stúdióhoz, ahol olyan szakmai kapcsolatrendszerre tett szert, amiből a mai napig profitál. Az évek során készített lemezt Palya Beának és Both Miklósnak is, de hangosított már Snétberger Ferencnek is.

Kalmár Péter

A lehető legnagyobb fordulatszámon pörögni, ötleteket megvalósítani, csapatot szervezni - ez jellemzi Kalmár Pétert. A BME-VIK számára a Schönherz nélkül elképzelhetetlen: a közélet minden szegletét végigjárta az egyetemi évei alatt. A vállalkozószellem és a vezetői attitűd már a kollégiumi időszak alatt megmutatkozott részéről. Nem meglepő, hogy két évig vitte a nagymesteri feladatokat, később pedig nevelőtanárként és HK-sként az utánpótlással foglalkozott.

Lám István

16 évesen alapította meg az első vállalkozását, néhány évvel később az egyetemen pedig a mostanra már nemzetközileg is elismert cég, a Tresorit alapjait fektette le. Számára az iskola nem egy kötelező rossz volt, hanem egy valódi “kincsesbánya”, ami hozzásegítette az álmai eléréséhez. A BME-VIK-es éveket teljes mértékben kihasználta: a szakmai tudásának bővítése volt a legfőbb célja. Mindig a kihívásokat jelentő és legizgalmasabb tantárgyakat vette fel, demonstrátorként analízist, valszámot és programozást tanított, számos versenyen pedig meg is mérettette tudását.

Szabó Levente

Legfiatalabb vendégünk, Szabó Levente számára a legfontosabb a folyamatos önfejlesztés és a szakmai tudás iránti tisztelet. A schönherzes évek komoly szerepet játszottak életében: a KSZK-ban végzett szakmai munka mellett, a Lovagrend közösségi életében is aktívan tevékenykedett. Úgy érzi tankörének rengeteget köszönhet, épp ezért szeretett volna valamit visszaadni a támogatói közegnek, társaival és Czirkos Zoltán tanár úrral közösen indította el a Programozói Konferenciát.