BSS Tanfolyam

Indul ebben a félévben.

Belevágnál valami újba a tanulmányaid mellett? Gimiben te vágtad az osztály videóit? Te segítettél hangosítani az évnyitón? Téged kérnek meg a barátaid, hogy videózz a nyaraláson? Akkor itt a helyed!

Nálunk minden feltétel adott ahhoz, hogy elsajátítsd a televíziós szakma minél több fortélyát. Stúdiónk felszereltsége egyetemi szinten kiemelkedő. Akár operatőrként, szerkesztő-riporterként vagy vágóként is kipróbálhatod magad. Egymástól tanulunk, önmagunkat fejlesztjük, együtt ötletelünk.

Amellett, hogy új dolgokat próbálhatsz ki, egy közösség része is lehetsz. Rendszeresen szervezünk közös programokat, legyen az bowling, kirándulás vagy közös bográcsozás.

Következő tanfolyamunk 2021. február 23-án indul online. A további részleteket jelentkezés után e-mailben fogjuk küldeni.

 

 

 

A tanfolyamot tartja

komlosboldizsar képe

2016 tavasza óta tékozlom szabadidőmet a BSS-ben. Az itt töltött évek alatt sikerült megismernem a televízióstúdiók felépítését és működését. Ezt a tudásomat szeretném az érdeklődőknek továbbadni, hiszen azon túl, hogy egy élő adásban részt venni menő és izgalmas dolog, a tervezési feladatok és a stúdió életében felmerülő műszaki problémák megoldása remekül fejleszti a mérnöki látásmódot.

bkozma képe

2018 tavaszán csatlakoztam a stúdióhoz. A televíziózás számos területén kipróbáltam magam, legjobban az operatőrködés és a világosítás mellett a videótechnika fogott meg. Legszívesebben az élő produkciókkal foglalkozom, de nem áll messze tőlem az indie/filmes vonal sem. Szeretem a szép nagy box optikákat, a variós közeliket, a könnyen guruló pedesztálokat, és a tág jimmys totálokat. És hogy mik ezek? A tanfolyamon kiderül!

bmarta képe

2018-ban csatlakoztam a stúdióhoz. Azóta a televíziózás technikai oldalán szinte minden pozícióban kipróbáltam magam. Mostanában sokat foglalkozom a közvetítések hangtechnikai hátterével, de szívesen operatőrködöm, vágok is. Ha a stúdió eszközparkjában, vagy a stúdióban feljesztés történik, ahhoz valószínűleg közöm volt, hiszen szívesen bütykölök, szerelek.

matemonika képe

Lehet hogy furcsán hangzik, de mielőtt a BSS-be jöttem még azt sem tudtam mi az a levlista, nemhogy adást szerkesszek, vagy éppen tanfolyamot tartsak. Az elmúlt két évben rengeteget tanultam, ezzel együtt sok dologra rálátást nyertem. A BSS kulcsa szerintem az, hogy akarj tanulni, legyen motivációd, merj kérdezni és ne felejtsd el, hogy az együttműködéshez mindig két emberre van szükség. Bennem mindig volt egy alapvető érdeklődés a tv-s műsorok iránt, de nem igazán próbáltam ki magam még hasonló szerepben. Az ELTE-BTK magyar szakáról érkeztem a stúdióba, itt először műsorvezetéssel és riporterkedéssel, később pedig inkább a szerkesztéssel foglalkoztam, de ha éppen úgy adódik nem okoz gondot néhány vágókép készítése sem egy videóhoz. Találkozunk a tanfolyamon! :)

dmolnar képe

Mikor két éve jelentkeztem a BSS tanfolyamára, csak azt tudtam, hogy itt "valami tévés dolgot" lehet csinálni. Mindig is érdekelt a televíziós műsorkészítés, de fogalmam sem volt róla, hogy ez hogy is néz ki valójában. Pár év alatt nagyon sokat tanultam és fejlődtem emberileg és szakmailag is itt a stúdióban. Lényegében semmi tapasztalatom nem volt, de a barátságos és befogadó környezetben gyorsan elsajátítottam a szerkesztő-riporter munka alapjait, később az operatőri feladatokkal is megismerkedtem. A BSS-ben azt szeretem a legjobban, hogy bármikor és bármiről lehet kérdezni a többieket, és mivel egymástól tanulunk, nem is tűnik igazán tanulásnak az egész folyamat. Szerintem egy jó riporternek mindig van legalább egy-két mentőkérdés a tarsolyában, amellett, hogy felkészült az adott témából. Te mit kérdeznél egy BSS tagtól?

Dokijo képe

8 éve foglalkozom a szakmával, 2013 óta vagyok tagja a stúdiónak. Sok területtel foglalkoztam már, legjobban az operatőri, videótechnikusi és IT-s dolgokban mélyedtem el. Az operatőr tanfolyam szervezésébe és lebonyolításába két éve kapcsolódtam be.