BSS Tanfolyam

Nem indul(t) vagy már véget ért ebben a félévben.

Belevágnál valami újba a tanulmányaid mellett? Gimiben te vágtad az osztály videóit? Te segítettél hangosítani az évnyitón? Téged kérnek meg a barátaid, hogy videózz a nyaraláson? Akkor itt a helyed!

Nálunk minden feltétel adott ahhoz, hogy elsajátítsd a televíziós szakma minél több fortélyát. Stúdiónk felszereltsége egyetemi szinten kiemelkedő. Akár operatőrként, szerkesztő-riporterként vagy vágóként is kipróbálhatod magad. Egymástól tanulunk, önmagunkat fejlesztjük, együtt ötletelünk.

Amellett, hogy új dolgokat próbálhatsz ki, egy közösség része is lehetsz. Rendszeresen szervezünk közös programokat, legyen az bowling, kirándulás vagy közös bográcsozás.

Következő tanfolyamunk 2022. március 2-án 18 órai kezdéssel indul. A további részleteket jelentkezés után e-mailben fogjuk küldeni neked.

 

 

 

A tanfolyamot tartja

ncsaba képe

Mikor másfél éve, 2020 őszén a stúdió tagja lettem, még csak annyit tudtam, hogy szeretek sokat beszélni és kreatívkodni. Nos, azóta már azzal is tisztában vagyok, mi fán terem egy jól szerkesztett adás, melyik kezemben kell fogni a mikrofont egy riportnál, és hogyan zajlik egy többkamerás közvetítés. Azt pedig, hogy még mennyi hasznos, egyetemen nem tanulható tudásra tehetsz szert, csak akkor tudod meg, ha eljössz tanfolyamainkra!


bkozma képe

2018 tavaszán csatlakoztam a stúdióhoz. A televíziózás számos területén kipróbáltam magam, legjobban az operatőrködés és a világosítás mellett a videótechnika fogott meg. Legszívesebben az élő produkciókkal foglalkozom, de nem áll messze tőlem az indie/filmes vonal sem. Szeretem a szép nagy box optikákat, a variós közeliket, a könnyen guruló pedesztálokat, és a tág jimmys totálokat. És hogy mik ezek? A tanfolyamon kiderül!


dmolnar képe

Mikor 2018 őszén jelentkeztem a BSS tanfolyamára, csak azt tudtam, hogy itt "valami tévés dolgot" lehet csinálni. Az elmúlt évek alatt nagyon sokat tanultam és fejlődtem emberileg és szakmailag is a stúdióban. Kezdetben a szerkesztő-riporter munka alapjait sajátítottam el, de később az operatőri feladatokkal és a vágással is megismerkedtem. A BSS-ben azt szeretem a legjobban, hogy bármikor és bármiről lehet kérdezni a többieket, és mivel egymástól tanulunk, nem is tűnik igazán tanulásnak az egész folyamat. Találkozunk a tanfolyamon! :)


dsalamon képe

Szakkollégiumi öregtaggá válásom után, 2019-ben jelentkeztem a BSS tanfolyamára, akkor még megbontott rendszerben szerkesztő-riporter tanfolyamra. Egyből magával ragadott a lehetőségek széles tárháza, hiszen ez az a hely, ahol bármit meg tudunk valósítani amit kitalálunk. Az elmúlt néhány évben az eredeti szerkesztő-riporter-műsorvezető irányon kívül vágóként, operatőrként, sőt, rendezőként is kipróbálhattam magam. Szerintem mindenkinek a BSS-ben a helye, aki érdeklődik a videós szakma bármelyik alfaja iránt!