Tanfolyamok

Célunk elsősorban a média iránt érdeklődő egyetemista, vagy főiskolai hallgatók szakmai fejlődésének elősegítése. Ha érdekel a televíziózás, filmgyártás mikéntje, és rendelkezel hallgatói jogviszonnyal, csatlakozz te is az öntevékeny körünkhöz! Gyere el ingyenes tanfolyamaink egyikére (vagy akár többre is), és válj te is a stúdió tagjává!

A kollégiumba való belépés és a tanfolyamokkal kapcsolatos információk miatt, kérjük jelentkezz az alábbi űrlapon.

A tanfolyamra való jelentkezéshez kérjük töltsd ki az alábbi űrlapot. (Amennyiben nem jelenik meg, kérjük [Tanfolyam jelentkezés] tárggyal írj egy emailt a bssinfo @ sch.bme.hu címre.)

Ebben a félévben a jelentkezési időszak lezárult, de ha tuti, nem szeretnél lemaradni tanfolyamainkról, akkor töltsd ki az alábbi adatlapot és értesíteni fogunk a tanfolyam indulásáról, valamint ha adásainkról és a legfrissebb stúdióval kapcsolatos hírekről is értesülni szeretnél, akkor iratkozz fel hírlevelünkre itt az oldalsávban és látogass el Facebook-oldalunkra is!

Operatőr tanfolyam

Indul ebben a félévben.

operatőr-tanfolyamVideófelvételt készíteni valamiről manapság nem nagy dolog. Előkapod a szipi-szupi telódat és pár perc múlva már a YouTube-on nézhetik a haverjaid, ahogy egy koncerten tombolsz.

Ha viszont Te azon emberek közé tartozol, akik úgy gondolják, hogy az optikán keresztül megmutatni a világot egy kreativitást, szépérzéket és szakmai tudást igénylő feladat, akkor a BSS operatőri tanfolyamán van a helyed. Nálunk megtanulhatod egy profi stúdiókamera kezelését és mindent, ami egy minőségi felvétel készítéséhez elengedhetetlen.

Szerkesztő-riporter tanfolyam

Indul ebben a félévben.

tévés és rádiós szerkesztői tanfolyamKi? Mit? Mikor? Hol? Miért? Hogyan?

Egy televíziós műsor esetében ezek a kérdések alapozzák meg a szerkesztő munkáját. Egy műsort nézve, hallgatva lehet, hogy nem is gondoltál még bele, mennyi rákészülést és szervezést igényel annak elkészítése, legyen szó akár egy vágott videóanyagról, vagy egy késő esti beszélgetésről a tévében. A vágott anyagok, demók, interjúk, témák mind-mind gondos tervezés eredményei, és a beszélgetés felépítése sem a pillanat műve. A Budavári Schönherz Stúdió három alkalmas workshopján most Te is megtanulhatod, hogyan állíts össze egy tévéadást egészen az alapoktól.

Videótechnikus tanfolyam

Indul ebben a félévben.

videótechnika

QAM, PAL, CRT, RGB, CVBS, BNC, SC-H, SDI, HD, CCU, VDA… WTF!

Azért nem kell megijedni, hiszen ha eljössz a BSS videotechnikusi tanfolyamára, akkor nem csak ezeknek a kifejezéseknek a jelentését tudhatod meg, de megismerkedhetsz a stúdiós videórendszer rejtelmeivel is.

Mivel ez egy eléggé összetett szakmai terület, az négy hét folyamán elsősorban az alapok lesznek kihangsúlyozva mind elméletben, mind gyakorlatban, ami magába foglalja az analóg és digitális televíziózás ismereteit, a stúdió rendszertechnikáját és eszközeit. A tanfolyam elvégzése után azonban lehetőség van a fejlődésre és a tanultak gyakorlati alkalmazására is itt a BSS-ben.