Korábbi adások

Format: 2019
BSTV adás 2019. április 11.
A kilencedik heti adásunkban a magyar költészet napja alkalmából beszélgettünk Lackfi Jánossal, aki egy verset is előadott nekünk. Betekintést nyerhettünk a szonkronizálás világába Mezei Kitty által, Skype-on keresztül kérdeztük meg a Redplot 17 frontemberét, Staub Eriket a zenekar első videóklipjéről, valamint az ART Bite csatorna alkotóival, Olival és Csabival is beszélgettünk a jövőbeli terveikről.
Vendégek: Mezei Kitty (szinkronszínész), Staub Erik (a Redplot 17 énekese), Lenzsér Olivér (ART Bite), Madar Csaba (ART Bite)
BSTV adás 2019. április 4.
Nyolcadik heti adásunkban ismét értesülhettetek a kollégiumot érintő hírekről. Első vendégünk volt a MŰSZAK vezetői, akik meséltek arról, hogy hogyan segítik a szakkolégiumok munkáját, illetve most következő születésnapi bulijukról. Ezután vendégünk volt Poduszló Kristóf aki bemutatta nekünk az idei Simonyi Konferencia arculat mögöti részleteket. A Kollégiumi Bizottság új elnökségével is elbeszélgettünk a jövőt érintő terveikkel kapcsolatban. Nemutolsó sorban pedig vendégünk volt a Nem adom fel kávézó kommunikációs munkatársa és egyik...
BSTV adás 2019. március 28.
A hetedik heti adásunkban az éppen aktuális HK Tisztújításról beszélgettünk, valamint lerántottuk a leplet az idei Simonyi Konferenciáról. Ezen kívül ellátogatott hozzánk Batalka Krisztina, a BME Levéltár vezetője, aki elkalauzolt bennünket a levéltárak világában, továbbá beszélgettünk vele az idén már 8. alkalommal megrendezésre kerülő Műegyetemi Levéltári Napról. Adásunk végén egy nagyon könnyű receptet mutattunk meg nektek, amit akár diabetikus formában is elkészíthettek.
Vendégek: Zádori Ferenc (a VIK HK szociális referense), Batalka Krisztina (a BME Levéltár vezetője), Maruzsi Csenge (XVI. Simonyi Konferencia főrendezője)
BSTV adás 2019. március 14.
A 6. heti BSTV adásban Pí-nap alkalmából egy irracionálisan érdekes adással készültünk nektek! Első vendégünk Becker Jenő macskatulajdonos volt, aki a macskáival elért eredményein kívül a felelős állattartásról is beszélgetett velünk. Őt Angel Eyes Abbey nevű cicája is elkísérte is élő adásunkba. Ezt követően ellátogatott hozzánk Dr. Virányi Péter, akit a reklámok világát és azok hatásait boncolgattuk. Itt volt a stúdióban Milasovszky-Gálszécsy Máté, aki bemutatta nekünk, mi is az a pubquiz. Geng Viktor érvelési és...
Vendégek: Becker Jenő (macskatenyésztő, Angel Eyes Kennel), Dr. Virányi Péter (oktató, BME-GTK), Milasovszky-Gálszécsy Máté (kvízmester, Pub's Culture), Geng Viktor (oktató, BME-GTK), Zelenyánszky Dorottya (rendező, Hipπnapi Gólyakocsma)
BSTV adás 2019. március 7.
Az ötödik héten sem tétlenkedtünk, csütörtök esti adásunk a változatosság jegyében telt. Vendégünk volt Kovács Ildikó, akivel az önvédelem fontosságáról beszélgettünk. Boldog Ádám csillagász bevezetett minket az esti égbolt világába, sőt, a Földön kívüli élet lehetősége is szóba került. Élő bejelentkezésben közvetítettük a játékest eseményeit, ami három kör közreműködésével valósulhatott meg. Végül a Bárterápia zenekar érkezett hozzánk, Helmeczi Bia és Létay Pongrác a zenei pályafutásukról mesélt, és meglepetés dalokkal is készültek nekünk.
Vendégek: Kovács Ildikó (önvédelmi instruktor), Boldog Ádám (csillagász), Vetró Mihály (főrendező, Game Night), Helmeczi Bia (énekes, Bárterápia), Létay Pongrác (énekes-gitáros, Bárterápia)
BSTV adás 2019. február 28.
Negyedik heti adásunkban a téli fáradtság ellenére mi sem tétlenkedtünk, ezen a héten is érdekes témákkal készültünk nektek. Vendégünk volt Annus Tamás és Varga Zsombor, akik a génmódosítás világába kalauzoltak minket. Ezután a Fatel Error, a DAL 2019 egyik döntős csapatával beszélgettünk. Végül, de nem utolsó sorban megnézhetitek, hogyan boldogultak a versenyzők a Hash code programozó versenyen az FNT-ben.
Vendégek: Bárdos Kata (szervező, Liska Tibor Szakkollégium), Molnár Gergely (szervező, Liska Tibor Szakkollégium), Balázs Miklós (dobos, Fatal Error), Balázs Mihály (billentyűs, énekes, Fatal Error), Joós Bence (gitáros, Fatal Error), Annus Tamás (Phd hallgató, ELTE) Varga Zsombor (Msc hallgató, ELTE)
BSTV adás 2019. február 21.
Ebben az adásban körbenéztünk, hogy mi zajlik a koliban egyetlen este alatt. Megmutattuk hogy készülnek kedvenc kajáitok, és hogy milyen programokra van lehetőségetek elmenni.
Vendégek: Móricz Tamás "Mormota" (elnök, Simonyi Károly Szakkollégium), Molnár Erik (körvezető, Dzsájrosz), Kis Ákos Imre (szervező, Esélykiegyenlítős Lanosch Nyitás), Sebők Bence "Sebi" (körvezető, Palacsintázó)
BSTV adás 2019. február 14.
Valentin-napi adásunkon az egyik legforróbb latin táncról, a salsáról beszélgettünk a Parkett Klub két tagjával, akik meséltek nekünk a jövőheti táncestjükről is. Ellátogatott még hozzánk az Energetikai Szakkollégium elnöke és egy VIK-es tagja is, akik az általuk végzett szakmai munkáról és a közösségi életükről meséltek nekünk. A 2019-es Autonóm Robotok Versenyének junior győztes csapatának, az Overdrive-nak, két tagjával is felelevenítettük a verseny izgalmait.
Vendégek: Pap Kristóf Gyula (elnök, ESZK), Molnár Martin (tag, ESZK), Magyarics Dóra (Parkett Klub), Kovács Gergő (Parkett Klub), Szücs József (csapattag, Overdrive), Megyeri Balázs (csapattag, Overdrive)
BSTV adás 2019. február 7.
A tavaszi félév első adásán vendégül láthattuk a GólyaKörTe főrendezőjét, valamint megtudhattunk néhány érdekességet a tavaszi félévben megrendezésre kerülő Mátrixról! Egy frissen öszeállt formáció szolgáltatta nekünk a zenét, valamint a Városligeti Műjégpálya jegét is meghódítottuk.
Vendégek: Vígh Franciska (GólyaKörTe Főrendező), Turcsik Máté (Tavaszi Mátrix szervezője), Kiss Ádám (Tavaszi Mátrix szervezője), Varnyu Mariann, Megyeri István, Gedeon András (zenészeink)