Simonyi Konferencia 2016 - SAP S/4 HANA

SAP S/4 HANA új generációs Business Suite megoldás az egyszerűsítés szolgálatában

Az eredményesen működő vállalatok gazdasági döntéshozóinak azonnal elérhető, könnyen értelmezhető, folyamatosan naprakész információkra van szükségük a megalapozott döntéshozáshoz. A rendszerszerű és megbízható tájékozódás igénye mind a külső információ-források, mind a belső gazdálkodási adatok esetében hangsúlyosan fennáll. A belső gazdálkodási információk gyakran több rendszerből, számos konszolidációs, és validációs lépésen keresztül, jelentős élőmunka ráfordítással jutnak csak el a döntéshozási szintekre. Az SAP idei évi Simonyi Konferencián tartandó előadása során hallhatunk az SAP S/4 HANA Enterprise Management megoldásról, ami a fenti célokat tűzte ki, hiszen használatának esetében a HANA memória alapú platformnak köszönhetően letisztult, átlátható vezetői dashboardokon egyszerűen követhetik a vezetők az egyes mutatószámokat úgy, hogy amennyiben több információra van szükség, tovább lehet fúrni a mutatószám-összetevők, és a részletes adatok szintjéig. Akár a pénzügyi, és kontrolling folyamatokhoz, akár a logisztikai tervezéshez vagy bármilyen üzleti folyamathoz tartozó elemi adatok is lekérdezési teljesítmény-korlát nélkül érhetőek el a memória alapú új generációs vállalatirányítási rendszer felületein.

Az SAP S/4 HANA Enterprise Management olyan új generációs Business Suite megoldás, amely modernizálja a SAP ERP tradicionális moduljait:

  • A klasszikus megoldáshoz viszonyítva egyszerűbb, gyorsabb működést, és nagyságrendileg kisebb implementációs ráfordítást jelent.
  • Konzisztens adatforrás az összes üzleti terület számára – új, letisztult felületen fogja össze a korábbi modulok folyamatait. Automatizált konszolidációs és döntéstámogatási rendszer.
  • Valós idejű folyamatok – A HANA memória-alapú adatbázisban történő feldolgozás jelentősen felgyorsítja vagy megszünteti a kötegelt feldolgozásokat, így lehetővé teszi a gazdasági, logisztikai események valós idejű megjelenítését, követését mind a vállalaton belül és azon kívül.
  • A külső üzleti partnerekkel, a közösségi hálókon megtalálható ügyfelekkel, üzleti tranzakciós hálózatokkal, web kereskedelmi megoldásokkal valós időben együttműködik.
  • Dinamikus tervezés és elemzés – lehetővé teszi a dinamikus pénzügyi, logisztikai tervezést, költség-elemzést, és a valós-idejű mérőszámok szerinti visszamérést.
  • Alkalmazásával optimalizálható a pénzügyi zárás a kintlévőség-kezelési tevékenységek valamint a pénzügyi kockázat-menedzsment feladatok.

Mindez a megoldás elérhető mind hagyományos on-premise, mind on-demand megoldásként. Az alkalmazások rugalmas kiterjeszthetőségéről az SAP HANA Cloud Platform gondoskodik, amely képes a felhőszolgáltatások egyszerűségét azok könnyű kiterjeszthetőségével ötvözni. Az előadásban betekintést kaphatnak a hallgatók az SAP HANA Cloud Platform rugalmas képességeibe, fejlesztési módszereibe, végül hogy hogyan tudják mindezt a hallgatók maguk a gyakorlatban is kipróbálni.

Berczik Márton több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik az informatika és üzleti tanácsadás területén, a '90-es évek végén kezdte a karrierjét a PriceWaterhouseCoopers Management Consulting üzletágánál. 2001 óta erősíti az SAP Magyarországot, különböző szerepkörökben dolgozott az SAP-nál az elmúlt 14 évben: termékmenedzsment területén, később a szolgáltatási szervezetben üzleti tanácsadóként. Különböző senior pozíciói voltak a globalizáció és solution menedzsment területén a globális fejlesztési szervezetben is.
Márton most üzletfejlesztési vezetőként dolgozik 7. éve az SAP-nál, kamatoztatva korábban megszerzett széles megoldás orientált tapasztalatait párosítva innovatív üzletfejlesztési tudásával. Munkájának középpontjában az SAP memória alapú számítástechnikai megoldásai, mobil megoldásai és felhő szolgáltatásai állnak, fő feladata ezen új lehetőségek piacra történő bevezetése. Márton üzleti és IT szakértő erős ügyfélfókusszal, ezáltal az ügyfeleket professzionális módon szolgálja ki, a speciális követelményekre mindig a megfelelő megoldást ajánlja.
A technológiában mindig kihívás a megoldásokat az ügyfelek tiszta üzleti igényeivel párosítani. Márton feladatköre a technológiai elvárásokat az üzleti képességekkel megfeleltetni.

Blaske Bence közel 10 éve dolgozik az SAP-nál vezető fejlesztőként. Változatos területeken dolgozott, fő szakterülete a HANA adatbázis, amit kezdetektől fogva aktívan használt különböző prototípusok és alkalmazások fejlesztéséhez. Az SAP-n kívül is élénken érdeklődik a legújabb technológiai trendek, pl. a big data, additív gyártás és az IoT iránt.
Az SAP-nál a professzionális fejlesztési metodológiákat alkalmazza, mint pl. agilis fejlesztés és a lean. Jelenleg az SAP Integrated Business Planning (IBP) terméken dolgozik, ami egy felhőalapú beszállítási lánc tervező alkalmazás.

No votes yet
Az esemény dátuma: 2016. April 20.