Simonyi Konferencia 2016 - Radar teszt NI platform

Készítették


Bejátszós-feliratozó


Hangtechnikus


Képmérnök


Képvágó


Rendező


Technikus

Radar teszt NI platformonn

Napjaink radar technológiái egyre jobban megkövetelik a széleskörű, korszerű mérési és jelfeldolgozási eljárások alkalmazását a fejlesztés, a hitelesítés és a gyártás során. A National Instruments platform alapú megoldásai lehetővé teszik a radar rendszerek megvalósítását és karakterizálását; a kutatás-fejlesztés során történő műszer alapú szimulációtól kezdve, a hitelesítés során történő méréseken keresztül egészen a gyártósori tesztekig. A különböző fázisokban alkalmazott eljárások a fejlesztő- és mérőrendszerek szoros integrációjának köszönhetően nagyban megegyeznek, biztosítva ezzel a lépések közötti folytonosságot és lehetővé téve a lényegesen gyorsabb fejlesztést.

NI platform az ötlettől a termékig
A National Instruments technológiái és termékei közötti integrációnak köszönhetően lehetővé teszik teljes radar rendszerek hatékony fejlesztését és optimalizálását:

  • Teljes körű rendszer szimuláció: az áramkörtől a jelfeldolgozásig. AWR Microwave Office, VSS és LabVIEW – integrált fejlesztői környezet.
  • Műszer alapú szimuláció: az elmélet és a gyakorlat összekapcsolása.
  • Rendszeroptimalizálás: RF, PXI és FPGA technológiák alkalmazása.

Korszerű radar mérések
Az NI platform segítségével lehetséges a különböző mérések és a hozzájuk kapcsolódó jelfeldolgozási eljárások hatékony megvalósítása:

  • Fáziskoherens jelgenerálás és vétel: PXI platform alapú szinkronizáció és előnyei.
  • Radar impulzus karakterizálás: moduláris műszerek alkalmazása a mérési feladat követelményeihez igazodva.
  • Valósidejű radar célpont szimuláció: RF és FPGA technológiák hatékony ötvözése.

Cseh Ádám 2007-ben diplomázott a BME villamosmérnöki szakán a Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszéken. A szakmában eltöltött évek alatt az RF technológia különböző területeivel foglalkozott a hardvertől a szoftverig. A főbb tevékenységi körök magukba foglalták a kommunikációs rendszerfejlesztést, antennatervezést, jelfeldolgozást és beágyazott rendszerek megvalósítását. Jelenleg a National Instruments Európai RF Rendszermérnöki Csoport vezetője. A regionális kompetencia központ fő feladata komplex alkalmazások fejlesztése és szakmai támogatása.

Average: 5 (1 vote)
Az esemény dátuma: 2016. április 20.