Simonyi Konferencia 2016 - A jövő reptere és csomagszállítása

Készítették

A jövő reptere és csomagszállítása

A folyamatosan növekedő utas létszám, légiforgalom és biztonsági előírások megkövetelik a repterek kapacitásának, kiszolgálási minőségének és sebességének időről időre történő bővítését javítását. A mai repterek a legtöbb esetben nehezen, lassan közelíthetőek meg, technológiai megoldásai gyakran elavultak, nem az utas és annak csomagja áll az üzleti modell középpontjában. A jövőben az utas elégedettsége kerül középpontba, ennek érdekében a reptereknek és légitársaságoknak az utazást élvezhetőbbé és kevésbé stresszessé kell tenniük. Előrejelzések szerint 2025-2030-ra ezen nyomás hatására a légi közlekedés és reptéri rendszerek gyökeresen meg fognak változni. A változás technológiai újítások segítségével válhat valóra. Az elképzelések közül néhány talán sokkoló példa: 2025-re a repterekről eltűnnek a check-in pultok, az úgynevezett “Trusted Traveller”-ek mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül juthatnak a repülőgéphez, megszűnik a feladott poggyász fogalma, csak kézipoggyásszal fogunk utazni.

Caimacan Dávid az Accenture Industrial Software Solutions Kft. egy közel 100 fős csapatának globális vezetője, emellett reptéri csomgaszállítórendszeri projektek vezetője. Villamosmérnöki végzettségét a BME-n szerezte, több mint 5 éves tpasztalattal rendelkezik az ipari automatizálás területén. Pályafutása során több évet töltött nemzetközi környezetben is, ahol reptéri logisztikai rendszerekkel kapcsolatos projektek tagjaként, később vezetőjeként vett részt a csomagkezelő rendszerek bevezetésének egész folyamatában, mint tervezés, PLC szoftverek fejlesztése, üzembe helyezés, rendszertesztelés. Jelenleg Heathrow, Gatwick, Incheon (Dél Korea) és Tel Aviv reptereken zajló munkálatokat koordinálja és felügyeli.

Komjád István az Accenture Industrial Software Solutions Kft. ügyvezető igazgatója. Villamosmérnöki végzettségét az Óbudai Egyetemen szerezte és több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az ipari automatizálás területén. Pályafutása során több évet töltött nemzetközi környezetben is, ahol reptéri és postai logisztikai rendszerekkel kapcsolatos projektek tagjaként, később vezetőjeként vett részt a csomagkezelő rendszerek bevezetésének egész folyamatában, mint tervezés, PLC szoftverek fejlesztése, üzembe helyezés, rendszertesztelés. Legfontosabb munkái közül említést érdemel a londoni Royal Mail szortírozó rendszere, a müncheni repülőtér T2 termináljának, a spanyol Aena reptér T4-es termináljának és a dubai nemzetközi repülőtér T3, C2, C3 és CP termináljainak csomagszállító és check-in rendszere, amelyeken összességében több kilométernyi futószalag szoftverfejlesztése és automatizálása történt meg PLC, Simatic Step7, SCADA eszközökkel.

No votes yet
Az esemény dátuma: 2016. április 20.