Simonyi Konferencia 2014 - Zabbix, a jövő monitoring rendszere

Az IT infrastruktúrák meghatározó része a monitoring is. De nincs ez másképp a szoftvereknél sem. Mérjük a rendelkezésre állást, pingeljük a végpontokat, statisztikákat gyűjtünk a különböző mérőszámokról. Ezek mellett pedig elvárjuk azt is, hogy kapjunk riasztást, ha a szolgáltatásunk nem elérhető vagy bármi probléma akad a rendszerrel. Nyílt forráskódú és ingyenes szoftverek tekintetében először a Munin vagy a Nagios irányába lehet indulni - de jó ideje jelen van egy új versenyző is.

A Zabbix nem csak egyesíti a két konkurens szolgáltatásait, hanem teljesen ingyen még ki is egészíti. Komplett rendszerként akár milliós nagyságrendű értékeket figyel és tárol évekre visszamenőleg. Horváth I. Gergely bemutatja a Zabbix monitoring rendszert. Igyekszik megmutatni, hogy miért könyörögnek az üzemeltetők a menedzsmentnek, hogy leválthassák jelenlegi monitoring rendszereiket Zabbix-ra.

Average: 4.5 (2 votes)
Az esemény dátuma: 2014. April 15.

Hozzászólások

Az előadó és az előadása teljesen rendben van, de az nagyon gáz volt, hogy miközben magyaráz valamiről, a kivetítő helyett egy srác fejét mutatják percekig. Ugyan kit érdekel a közönség egy ilyen előadásnál? (Akiknek ráadásul egy része látványosan unja magát, mégis őket mutatják.)