Simonyi Konferencia 2014 - Intelligens ipari rendszerek

A Smart Grid vagy „okos hálózat” olyan elektromos hálózat, mely információs és kommunikációs technológiák segítségével gyűjt információkat a szolgáltatók és a fogyasztók szokásairól, majd ezeket felhasználva automatikusan képes növelni a hálózat hatékonyságát, megbízhatóságát, gazdaságosságát és fenntarthatóságát.

A Smart Grid technológia által a termelés és a fogyasztás olyan összhangja valósítható meg, amely a termelést tervezhetőbbé, a fogyasztást pedig tudatosabbá teszi. A Smart Grid innováció fontos szereppel bír a megújuló energiatermelő rendszerek villamos energia- hálózathoz kapcsolásában, hiszen ezek az energiatermelési módok nem folyamatosan és nem ugyanolyan mértékben állnak rendelkezésünkre.

Az Accenture mérnökcsapata 6 emberrel vesz részt az ausztriai Siemens AG vállalattal eszközök fejlesztésében, tesztelésében, melyek alapvetően szükségesek egy Smart Grid hálózathoz. Az eszközök között megtalálhatóak intelligens villanyórák, adatgyűjtő és vezérlő eszközök.

Az előadás során a Smart Grid koncpeció rövid bemutatásán kívül az eddigi fejlesztési tapasztalatok kerülnek ismertetésre. A résztvevők bepillantást nyerhetnek, miként támogatja műszaki oldalról az Accenture egy innovatív energiaipari megoldás megszületését.

No votes yet
Az esemény dátuma: 2014. April 15.