Simonyi Konferencia 2014 - Hamisított alkatrészek

Ahogy a világ fejlődik, úgy jelennek meg az újabb és újabb elektronikai eszközök mind az iparban, a haditechnikában és az otthoni átlag felhasználóknál is. Ezt mi magunk is megfigyelhettük az okos telefonok és tabletek robbanásszerű növekedésével. Ahogy növekszik az ilyen jellegű elektronikai cikkek iránt a kereslet, úgy kerülnek egyre nagyobb bajba a készülékek elektronikai alkatrészeit forgalmazó gyártók és beszállítók, ugyanis sokszor nem képesek lépést tartani az igény növekedésével. Ekkor jönnek képbe az elektronikai alkatrészeket hamisítók, akiknek szerencsére éppen van az égetően szükséges alkatrészből egy jó nagy adag készlete, melyet nagyon szívesen eladna nekünk. A 2009-től 2011-ig terjedő időszakban a hamis alkatrészekről szóló bejelentések száma megnégyszereződött és azok már a legjobban védett forgalmazói láncokba is beszivárogtak. Ezek a hamis alkatrészek évente sok milliárd dolláros kárt okoznak.

A hamis alkatrészek egy több millió dolláros, ámbár nem kívánatos része lett az elektronikai iparágnak. Az iparág jövedelmezősége abban rejlik, hogy képes felismerni a kínálati korlátokat és ezekre kellően gyorsan tud reagálni kihasználva a bonyolult és érzékeny ellátási láncot. A hamis anyagok mára már minden szegmensbe bekerültek, így jelen vannak az egyszerű fogyasztási cikkekben, a hálózati és kommunikációs készülékekben, az orvosi, autóipai termékekben valamint beférkőztek a légi és hadipari szegmensbe is.

Az előadás során megtudhatod milyen trükköket alkalmaznak a hamisítók, hogyan találkozott ezzel a National Instruments, valamint ötleteket osztunk meg, hogy mi az, amit megtehetünk, hogy ezektől a kellemetlen problémáktól megpróbáljuk megvédeni magunkat.

No votes yet
Az esemény dátuma: 2014. April 15.