Simonyi Konferencia 2013 - Mobilos vírusok térhódítása

Az okostelefonok térhódítása napjainkban nem meglepő, hiszen számos menő funkcióval, világhálóra csatlakozó alkalmazással teszik színesebbé hétköznapjainkat. Arra azonban kevesen gondolunk, hogy alattomos támadásoknak lehet kitéve féltett adatainkat őrző eszközünk. Előadásunkon a technikai újítások mellett azok veszélyeiről és védelmi módokról, valamint a területen folytatott kutatásokról tájékozódhattok.

Napjainkban az okoseszközök (tabletek és okostelefonok) világát éljük. A mobiltechnológia rohamos fejlődésének és folyamatos térhódításának köszönhetően telefonjaink már minőségi szórakoztatásra, navigációra, gyors internetelérésre vagy akár komplett irodai programcsomagok futtatására is használhatóak, azonban nem szabad megfeledkeznünk ezen új technológiák és szolgáltatások árnyoldaláról sem.

A Sicontact-ESET szakembere, Szincsák Tamás előadásán részletes körképet ad az aktuális mobiltrendek, fejlesztések illetve az ezekkel járó veszélyek aktuális helyzetéről. Szó lesz a mobileszközök használatát érintő helyes és helytelen magatartásformákról, a legfrissebb veszélyforrásokról, fertőzésekről és azok eltávolításának módjáról. A modern készülékek sajátosságaiból fakadóan illetéktelen hozzáférések és esetleges lopások is lehetségesek, melyek kezeléséből, valamint előzetes elhárításából kaphattok ízelítőt. Az ESET víruslabornak köszönhetően fény fog derülni arra is, hogy valójában hogyan történik egy mobilfertőzés detektálása és eltávolítása, telepített mobilvédelmi program segítségével.

Average: 4 (2 votes)
Az esemény dátuma: 2013. April 16.