Simonyi Konferencia 2013 - Agilis fejlesztés és biztonságkritikus rendszerek

Készítették

Nem csak a tudáson múlik a siker. Itt az ideje, hogy update-eld magad a jövő fejlesztőmódszereire, mert mire észbe kapsz, a konkurencia rég lehagyott. Most egy előadás keretében nem mástól kaphaszt ehhez szakmai segítséget, mint a világ egyik legsikeresebb kormányrendszer-gyártó cégétől, a ThyssenKrupptól. A cég az eredményeket egy valós ipari projekt tapasztalataival támasztja alá mind a hardver-, mind a szoftverfejlesztés területén.

Napjainkban több téren is dominálnak az agilis fejlesztési módszerek, melyek egyszerre ígérnek jobb hatékonyságot, kiszámíthatóbb szállítási időket, és javuló termékminőséget. Ezen módszertanok nagy hangsúlyt fektetnek a csapatmunkára, a mindenki által átlátható tervezésre, és a vevő projektbe való bevonására. Az agilis fejlesztés során igyekeznek minden modern eszközt, mint a verziókezelést, folyamatos beépítést, automatikus tesztelést felhasználni a hatékonyság és a minőség folyamatos javítása érdekében.

Jelenleg azonban a biztonságkritikus rendszerek területén általában hagyományos, merev fejlesztési metodikát követnek. Jellemzően nagy mennyiségű (szöveges, táblázatos) dokumentációt készítenek, és a szoftvertervezés a vízesés modellt követi. Mindezen okok miatt a szoftverarchitektúra merevvé válik, nehézkes lesz a változtatások, újratervezési lépések megvalósítása, ami végső soron csökkenő kódminőséghez és lassuló fejlesztési ütemhez vezet. Ez sem a megrendelőnek, sem a fejlesztőnek nem előnyös.

Az előadás során megtudhatjátok, hogy hogyan lehet bevezetni az agilis elveket egy beágyazott, biztonságkritikus szoftver- és hardverfejlesztési környezetben. Az előadó, Balogh András megmutatja a legfontosabb eszközöket mind technikai, mind projektszervezési oldalról, melyekkel hatékonyan lehet támogatni az agilis fejlesztési folyamatot.

No votes yet
Az esemény dátuma: 2013. április 16.