Főzz együtt a Kancellárral!

Ezúttal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Kancellárja, Barta-Eke Gyula a vendégünk. A közel 40 perces adásban közelebbről is megismerjük a BME pénzügyi vezetőjét, többet is megtudhatunk magánéletéről és eddigi pályafutásáról. Elmondja, hogyan indult a munkája az egyetemen és kiderül az is, milyen ételekkel várta a lányokat a kollégiumi szobájában, mikor egyetemi hallgató volt. Sőt, ez utóbbiak receptjeit el is készíti nekünk.

Adáselőzetes: https://youtu.be/p-YpACKVy5I

Felhasznált zenék: 
Adele - When We Were Young
Adele - Why Do You Love Me
Adele - Water Under the Bridge
A-Ha - Take On Me
Cindy Lauper - Time After Time
Eagle Eye Cherry - Save Tonight
Kool and the Gang - Celebration
Roxette - How Do You Do
Roxette - Listen to Your Heart
Average: 4.6 (34 votes)
Az esemény dátuma: 2015. december 14.

Hozzászólások

A műsorban teljesen normális volt a kancellár, és ez az elszólása nem gáz egy ilyen helyi, közösségi tv-be. Egy egészséges nőnek szerintem nem sértő, ha tudomást szerezz róla, hogy szívesen csinálnának neki gyereket... Ez vihar a biliben… Ami viszont jó lenne, ha a kancellár, és a rektor a diákok terelését is felvállalná, és feladatának tekintené. A diákok nagy része züllik el, sőt lesznek, akik nem, vagy nem csak diplomások, hanem például alkoholisták is lesznek az életük e szakaszában. Ezt nem szabad természetesnek, és elfogadhatónak tekinteni! A diákok túl nagy része dohányzik, túl sokat buliznak, és inkább csak sodródnak a társadalommal, mint érzékelnék, hogy akár a legkisebb tettekkel is, de ők is jobbá tudnák tenni azt. Nem kellene kocsmát, és kocsmarendezvényeket engedélyezni, az alkohol árusítását megengedni a kollégiumokban. Ezeket igenis el kellene akasztani. Helyette a tanulást, a szakmai, és emberi fejlődést, az értékes célok, és tenni akarás irányába kell terelni őket. Az élet ezen szakaszába kellene a diákoknak a felnőtté válás azon folyamatában egy újabb szintre lépniük, amikor már nemcsak maguk, hanem mások felé is felelősséget, gondoskodást vállalnak, ezt pedig segíteni kellene! Országot, jövőt, nem diplomásokkal lehet építeni, hanem minőségi emberekkel, ami sokkal többet jelent. A kancellárnak, rektornak, és egyéb vezetőknek az ilyen törekvésekre, ötletekre nyitottnak kellene lenniük, elérhető e-mail címekkel, és tenni akarással! Én ennek a hiányát tartom problémának. 

 

Egyértelmű, hogy ez a mondat csak további gyújtós volt az amúgy lángolgó vitára, ami egy politikus és Ákos muzsikus kijelentései miatt keletkezett.

De valljuk be történtek már durvább dolgok is az Sch falai között, például valamelyik mérnökpalánta 0-val osztott. Na akkor elszabadult a pokol!

ExBME-sként kimondhatatlanul sajnálom, hogy a politika eddig sülyesztette az Egyetemet, hogy ilyen alakok bekerülnek az intézmény vezetésébe.

Bocsánat, hogy nem mutatkozom be! Én is ex BME-s vagyok és volt kollégista. Ti értétek el, akik ezt az "ügyet" fazonírozzátok, hogy nem ajánlatos felvállalni névvel. Gratulálok hozzá!

Egy kollégiumi zártláncú tv-n valaki egy laza és kötetlen műsorban (ahol lekerül a nyakkendő és a zakó) az alany is kötetlenné válik. Azon kellene csodálkozni, ha megmarad ilyen körülmények között karót nyelt diplomatikus interjúalanynak. Ismétlem zártláncú adás!!! Vagyis egy közösségről beszélünk, akiket elmondása szerint magával együtt egy közösséghez sorol, azaz egyetemi polgároknak.

Ugye megvan, hogy Friderikusz is erre játszik nagy sikerű műsorában, ezzel próbálja a valódi személyiséget kicsomagolni és megmutatni, viszonylag nagy sikerrel.

Már hallom a felhörrenést, "hát igen, tényleg megmutatta az igazi arcát! Fúúúúúj!"

Na ja kedves barátaim! Tegyétek már le azt az álszent arckifejezést, nekem ne magyarázzatok, köztetek éltem! A kiszólásért az a jelenlegi, vagy volt egyetemista, kollégista verje a tamtamot, aki nem részegedett le soha egy-egy vizsga után, soha nem hányta össze magát a kollégiumban és igen, nem finomkodva: megbaszta volna a fürdőben a csótányt, ha az nem olyan gyors! Ne mondjátok kedves férfinemű barátaim, hogy egymás között nem fogalmaztatok, fogalmaztunk meg ennél sokkal szexistább kifejezéseket egy-egy hölgy láttán. és nem csak négyszemközt! De elárulok egy rossz hírt, azért a lányokat sem kellett félteni. Ezt elhihetitek nekem... AZÉRT AZ EMANCIPÁCIÓ A KOLLÉGIUMBAN NAGYON RENDBEN VAN! Legalábbis nem hiszem, hogy nagyon változott e téren a helyzet az én mintavételezésem óta!

És mindennek ellenére mérnökök, főmérnökök, cég és intézményvezetők lesznek, vagy lettek belőletek, jók, vagy rosszak. Családotok lesz, vagy van, valószínűleg nem vagytok sem jobb, sem rosszabb emberek másoknál.

És nem a kancellár védelmére kelek, jóformán csak annyit tudok róla amit olvasok és ezzel nem lopta a szívembe magát, de ez az én szociális problémám. Én a jelenségtől, a képmutató álszentségtől vagyok rosszul, amikor szándékosan kiragadok részleteket, aztán nem a helyén kezelem.

Ebben a feltöltött műsorban kifejezetten tetszett a kancellár közvetlen viselkedése, csak néhol éreztem kisebb erőlködést, de ez nyilván szubjektív vélemény. Felidéznétek, mikor melyik egyetemi vezető ült le utoljára ilyen kötetlen módon a protokollt félretéve a diákok közé, kamera elé? Na?

Nálam ez azt jelenti, hogy partnernek tekint... ez pedig nem negatív dolog.

Egyetértek az egyik hozzászólóval, elég nagy kreténség ezzel kikampányolni, beteg dolognak tartom. "Ügyet" csinálni a semmiből... Majd ezek után bárkit hívtok a műsorotokba, 10-szer meggondolja, mit mond? Nagy szar lesz a műsor, a savát-borsát veszti el.

Ezt túltoltátok. Totális álszentség egy ilyen, riporter által előkésztett magas labdával, nem túl vaskos viccen ekkorát rúgózni. Holnap már egy szőkenős vicc után betiltják a műsort, esetleg egy skótvicc a rasszista, nacionalista bűnt követi el? Egy zsidóvicc meg egyenesen betiltást von maga után? Ez volt nőalázó? Akkor be kell vallanom én a nőket szeretem (férfi vagyok, ha nem derült volna ki) és tisztelem őket, de nagyívben elkerülöm, aki leragadt a XIX. században. Ti akkor mit szerettek? Basszus, ez kollégium, vagy kolostor? Az az érzésem, különösen az egyik hozzászólást olvasva, hogy itt nagypolitikai és-vagy gazdasági érdekek mentén megy az "ügy", vagy valamilyen korábbi sérelmek megtorlásán.

Mielőtt beszálltok a csaholó kórusba, kicsit végezzetek önvizsgálatot! Tudjátok, nem mindegy hol van a gerenda meg szálka!

Kedves Zoltán!

Szánalmasnak inkább azt nevezném, hogy ilyen mondat a kocsmán kívül, közönség előtt, egy magas rangú köztisztségviselő szájából elhangozhat mindenfajta következmények nélkül. Igen őszinte megnyilvánulás volt ez a pillanat hevében a Kancellár úr lelkének mélységes bugyraiból. Szóval köszönjük szépen a bemutatkozást, leülhet, egyes. Ezt a "poént" egyenlen nő sem nevezné viccesnek, és ha van olyan férfi, aki szerint ez vicces, az csak egy újabb szépséges lelet a társadalmi kórképhez.

A további szaftos poénokat pedig meg lehet vitatni a gólyatábori erőszakolóval, biztosan találnának közös nevezőt. 

Üdvözlöm az ide látogató 444 és index önjelölt társadalmi igazságosság hadtestjét és egyben megjegyezném, hogy  médiahurrikánt kreálni egy belsős tévében elhangzott szerencsétlen poén miatt a szánalmasság legalsó tartóoszlopait súrolja.

Én - és véleményem szerint az egyetem hallgatóinak 99%-a kiállok/kiállunk a kancellár mellett. Egészséges pszichével rendelkező ember az ilyen mondatokat észre sem veszi. Akkor sem, ha más mond ilyet, akkor sem ha épp Ő maga mond ilyet.

"Én - és véleményem szerint az egyetem hallgatóinak 99%-a ..."

Mások nevében való nyilatkozás egy pszichológiai fogás, de ez ma már nem működik. 
Ilyet akkor tesz az ember, ha tudja (érzi), hogy gyengék az érvei.