A Professzor - Orosz László

Average: 4.9 (433 votes)
Az esemény dátuma: 2015. szeptember 07.

Hozzászólások

Meg kellene tisztelni az interjút azzal hogy ugyanazt a hang módosítást alkalmazni mint a saját videókkal művel.

Jó fizikusnak szar,

Szar filozófusnak jó.

Kedvelem Orosz László Tanár urat. Azon kevesek közé tartozik aki nem ostibaságokat beszél és jószándékú. Az interview-hoz annyit tennék hozzá hogy számomra az elején amikor a könyveket mutatta be az jött át hogy régen mennyire toppon volt az oktatás és ezzel karöltve az ország. Ez inkább csak egy szépítés vagy elfogultság mert már a háború után pár évvel nagyon le voltunk maradva aztán a kommunisták degenerálták az országot elég rendesen most meg a bal liberalista mainstream okoz nagy károkat. Szóval az igazság az hogy örüljünk hogy legalább egyetemre nem kell külföldre mennünk bár már ez a trend is megindult pár éve. A több évtizedes lemaradásokat pedig sajnos nem fogjuk tudni nyugati szintre emelni, hazudik aki azt mondja hogy van erre esély vagy ő is magát ámítja vele. A Youtubeon lehet találni még háború utáni amerikai oktatófilmeket hol van mondjuk azokhoz képest egy -például- BME-s előadás? Sehol. Ha nem tudod hogy miért akkor az még nagyobb baj! Viszont ez nem a tanárok hibája, egyszrűen nincs pénz és soha nem is volt egyébként. Ha valaki keres MIT-s vagy Oxford-os előadásokat akkor látja hogy hol a léc de azt megugrani kelleni fog egy olyan ország egy olyan gazdasággal és olyan emberekkel akik képesek kitermelni ezt a minőséget mondjuk a felsőoktatásban de mondhattam volna az egészségügyet is, mivel kb ugyanaz a helyzet ott is mint az oktatásban csak az utóbbinál nem annyira látványos a dolog. Viszont cigányokkal meg alkoholistákkal nehezen fog menni mivel úgy 2000-2004 környékén elhúztak innen azok a tömegek akikben megvolt a potenciál hogy jobb legyen itt. Ők azok akik most a "nyugatot" építik m.o. helyett.
Egyébként megkockáztatom hogy "nyugati" országokban több magyar tanár tanít mint itthon -vagy orvos gyógyít- vagy úgy egyszerűen több magyar értelmiségi van ott mint itt. Nem lepődnék meg ha igazam lenne.

2017-ben liberalisozni, amikor a szelsojobbos fidesz uralja az orszagot 10 eve...priceless

ja, es igen, az elmult 100 evben mindig a liberalisok okoztak a karokat. Igen. A II. VH-t is. Pont rolad van szo az interjuban, neked lenne szukseged arra, hogy vegre atlasd a vilagban zajlo folyamatokat. Persze ugy, hogy az IQ-d nem uti meg a 100-at, elhitetheted magaddal, hogy a joideje tarto agymosas az, amit te "tisztan latasnak" nevezel.

Töltse le a privatizációs adatokat, az államadósság alakulását, ha kizárja a korábbi rezsimek hatását a jelenre! Nevezzen meg egyetlen olyan hírforrást, ahol az eu korrupciós ügyeivel foglalkoznak! A valódi hatalomról nem olvashat tankönyvekben, újságokban. Nehezen összeszedhető tudás, amivel még nincs tisztában. Személyeskedő hangneme semmilyen értelmiségi körben nem sikk.

Zseniális a tanárúr, de míg egyszer arról beszél, hogy egy iskola nem működhet étterem módjára, addig az órákon ő is kiszolgálja a tanulók trágáság utáni igényét és ezközként használja a figyelmük felkeltésére, nem törődve annak morális és kulturális destruktív hatásaival. Nem gondolom, hogy ez nagyrészben a tanárúr hibája, sőt! Viszont ezzel ő maga is önt egy kis szennyet abba a bizonyos morális és kulturális kútba, illetve tanárként, feljebbvalóként és így példaképként megerősítheti a diákokban ennek a viselkedésnek a valamilyen szintű helyességét. Persze az is lehet, hogy ezt ilyen szinten ő maga is helyesnek tartja, de akkor kérdés például, hogy ebben a háromnegyed órában, miért nem él ezzel a retorikai eszközzel, ha lehet ezt annak nevezni!?