Simonyi Konferencia 2012 - Robotfejlesztés a bolygókon átívelő felfedezésekért

Napjainkban rengeteg olyan kutatás zajlik, ahol a személyes jelenlét még nem megoldott. Így az idegen bolygókra és más rizikós helyszínekre olyan robotokat terveznek, melyek leleményes felépítésüknek köszönhetően az extrém terepviszonyok között is jól boldogulnak. A robotok kihívása azonban nem merül ki a környezethez való alkalmazkodásban, amely mellett legalább olyan fontos, hogy eligazodjanak a kutatási területen. Ebben finomhangolású szenzorrendszerük és beépített intelligencia segíti az így már autonóm működésre is alkalmas robotot.

Miről lesz szó az előadáson?

A tervezés főbb szempontjainak bemutatása során betekintést kaphatsz a legmodernebb robotok fejlesztésénél megoldandó mérnöki feladatokba. Egy kutató rover igen összetett szerkezet, egy mozgó laboratóriumnak tekinthető, mely önállóan képes végrehajtani a feladatát. Az előadás során hasonló robotok elengedhetetlen részegységeiről lesz szó, bemutatjuk a speciális küldetésnek megfelelő szenzorozást és a mozgásformák kivitelezésének lehetőségeit.

Az előadást Góczán Bence, a Simonyi Károly Szakkollégium tagja, a LEGO kör volt vezetője tartja, aki a jelenlegi rover-projekt vezetőjeként saját fejlesztésein keresztül teszi még szemléletesebbé autonóm robotokról szóló bemutatóját.

http://konferencia.simonyi.bme.hu

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012.04.17