Simonyi Konferencia 2012 - Windows 8 és Metro UI

Windows 8 - hatalmas bukás vagy forradalmi újítás?

Ismerkedj meg közelebbről a Windows 8-cal és a svájci grafikai tervezés alapelveit követő designnal, a Metro-val. Az előadáson megtudhatsz egyet s mást a Windows 8 Metro-s felületéről, mellyel egy teljesen új szemléletmódot kaphatsz akár designerként, akár fejlesztőként.

A Windows 8 bétaverziójának 2011-es megjelenése óta egyre nagyobb az érdeklődés a platformra való alkalmazások fejlesztését illetően. A system-on-a-chip technológiát is támogató, érintőképernyős tabletekre kifejlesztett operációs rendszer hasonló a Windows Phone 7 készülékeken találhatóhoz. A grafikájának a Metro elnevezést adták, mely a "kifinomult" jelentéssel is bír. Kérdés azonban, hogy a régebbi Windows verzión nevelkedett PC felhasználók hajlandóak-e alkalmazkodni a teljesen megváltozott rendszerhez. Főleg, hogy még csak nagyon szűk réteg rendelkezik érintőkijelzős monitorral. De talán majd pont az új Windows miatt vesz mindenki multitouch monitort.

Arról, hogy a felület mennyire tesz eleget az elvárásoknak, továbbá képes-e kiterjeszteni a szemléletet PC-s felhasználásra is, te is megbizonyosodhatsz a Simonyi Konferencia előadásán, melyen Bátorfi Zsolt, a Microsoft rendszermérnöke vezet be a Windows 8 és a Metro UI rejtelmeibe.

http://konferencia.simonyi.bme.hu

 

No votes yet

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012. April 17.