Simonyi Konferencia 2012 - Social Engineering: Amikor a hackert hackelik

Hogyan lophatják el adatainkat, miközben azt észre sem vesszük? Miként használják ki kedvességünk és tudatlanságunkat? Te is célpontja lehetsz a social engineering-nek, sőt talán már az áldozata is vagy csak még nem is tudsz róla.

A social engineering manapság egyre nagyobb teret nyer, így meg kell tanulni védekezni ellene, hiszen ezek az „újdonsült” hackerek nem az alkalmazásainkban és az operációs rendszerünkben keresik a hibákat, hanem bennünk, a felhasználókban. Kitűnő emberismerőként, megtalálják gyengepontjainkat és azokat mindenesetben kihasználják a mi rovásunkra.

Ne higgyük, hogy kiürült az átverések tárháza a telefonon lekért jelszavakkal és felhasználói nevekkel, hiszen ezeknek manapság már igen kevesen dőlnek be. Mint mindenhol, itt is fejlődik a „technika” és találnak ki újabb és újabb módszereket, hogy miként csalják ki tőlünk személyes adatainkat.

Bármennyire is ébernek gondoljuk magunkat, sokszor csak egy szép mosoly vagy udvarias beszéd hatására megalapozatlanul bizalmat szavazunk idegeneknek és ezt a hibát nem csak offline, hanem online is elkövetjük. Ilyen támadásoknak azonban nem csak mi, hanem hozzátartozóink,  munkatársaink és barátaink is célpontjai lehetnek. Ilyenkor ugyanúgy megeshet, hogy rajtuk keresztül számunkra fontos információk jutnak illetéktelen kezekbe.

Hogyan csinálják? Hogyan védekezzünk ellene? Hogyan csináljunk mi is ilyet? Kérdéseidre most választ kaphatsz. Gyere el a Konferenciára és hallgasd meg Papp Péter (elnök) és Oroszi Eszter (információbiztonsági tanácsadó) előadását a kancellar.hu –tól.

http://konferencia.simonyi.bme.hu

Average: 5 (1 vote)

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012. április 17.