Simonyi Konferencia 2012 - Video streamelés minden körülmények között

1080p-t valós időben? Hogyan csinálják?

Amikor rányomsz egy HD videó lejátszás gombjára a neten, vagy bekapcsolod a HDTV-t egy filmhez, a modern műszaki tudomány rengeteg vívmányának gyümölcsét kelted életre. Mindehhez szükség van egy olyan rendszertechnikára, amely képes frappáns megoldásokat adni minden problémára a szolgáltatótól az ügyfélig. Márpedig probléma akad bőven...

Habár a technika fejlődése miatt már egyre hatékonyabban tudjuk tömöríteni a videókat, egyre nagyobb a rendelkezésre álló sávszélesség és egyre több az eszköz is, amelyen videót tudunk lejátszani, a felhasználói elvárások is szépen növekednek a video streamek minőségét illetően. Ezek miatt egyre többféle videós szolgáltatás jelenik meg, továbbá ugyanazt a filmet több formátumban és felbontásban is kell egyidejűleg továbbítani. Ezen felül olyan szolgáltatás kell, amelynek minősége legalább a hagyományos tévézését nyújta, szolgáltatói oldalról pedig egyszerűen karbantartható és bővíthető. Ezekre kínál megoldást a Video Streaming rendszertechnika.

Ez a technika magába foglalja a fejállomástól kezdve az átviteli hálózaton át a vevőkészülékig az egész infrastruktúrát. A kulcs az, hogy olyan technológiákat használunk, amelyek az átviteli hálózat video streaming szempontból hátrányos tulajdonságait küszöbölik ki, eközben pedig egy egyszerű sémát kínálunk a szolgáltató felé. Ez lehet, hogy egyszerűen hangzik, de mint azt minden mérnök tudja, a gyakorlati kivitelezés korántsem ennyire triviális.

Gyere el és tudj meg többet a HD video streamingről a Simonyi Konferencián, ahol dr. Lois László, az Ericsson rendszertervező mérnöke avat be a probléma megoldásába!

http://konferencia.simonyi.bme.hu

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012. április 17.