Simonyi Konferencia 2012 - Szoftverfejlesztés kódolás nélkül

Minden informatikus hallgató álma a kódolásmentes szoftverfejlesztés. Mennyivel izgalmasabb egy program megtervezése, a struktúra, az algoritmusok kitalálása, mint amikor neki kell ülni lekódolni az egészet. Erre a problémára is megoldást jelent a napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott modellalapú szoftverfejlesztés. Ám az új módszertannak nem ez az egyetlen és legfontosabb előnye.

Modellalapú szoftvertervezést felhasználva, akár a forráskód 80%-a legenerálható. Ez nem csak a szoftverfejlesztés folyamatában jelent nagymértékű (akár kétszeres) gyorsulást, hanem a szoftver későbbi módosítási ideje is tizedére csökkenhet. A szoftver ezáltal sokkal könnyebben karbantartható és biztonságosabb is lesz. A modell segítségével eltérő üzleti területről érkező felhasználók egy közös tervezési nyelvet kapnak, ami hatalmas előnyt jelent a minőségi termék kialakításában. Az új módszertan egyszerűvé teszi a különböző platformokra való fejlesztést és segítségével magas rendelkezésére állású megoldások alakíthatóak ki rengeteg technológiai kötöttség figyelembe vételével.

A Dealogic Kft. többek között a világ 50 legnagyobb befektetési bankjának gyárt programokat, valamint a nemzetközi részvényforgalom jelentős részét is az ő szoftvereik irányítják. Az előadáson Nun Lipót és Kiss László, a cég szakemberei beszélnek arról, hogy ők hogyan, miért használják a modell alapú szoftverfejlesztést. Ha nem szeretnél lemaradni az előadásról, regisztrálj minél hamarabb!

http://konferencia.simonyi.bme.hu

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012. április 17.