Simonyi Konferencia 2012 - Radartechnológia modern gépjárművekben

Készítették

Az autók hatodik érzéke

A modern technológia gyors fejlődésének köszönhetően járműveink is felgyorsultak, így egyre nehezebb követni, mi is történik környezetünkben. A puszta sebesség önmagában természetesen semmit sem ér, ha nem biztonságos. A Bosch mérnökei a radartechnológia segítségével olyan megoldásokon dolgoznak, melyek segítségével gyorsan és biztonságosan utazhatunk, mindezt a legnagyobb kényelemmel!

A radartechnológia alkalmazása a gépjárművekben egyszerre teszi utunkat biztonságosabbá és kényelmesebbé. Használatával adaptívan szabályozható a követési távolság, segíti a sávtartást, illetve az elektronika gyors reakcióidejének köszönhetően a hirtelen bekövetkező balesetek is elkerülhetőek. Mindezek mellett a radar továbbá olyan kényelmi funkciókat is elláthat mint a városi dugókban való araszolgatás a vezető beavatkozása nélkül, illetve segítségével a legszűkebb helyekre is könnyedén beparkolhatunk.

Havjár Zoltán előadása során megismerkedhetsz a radar rendszerek fejlődésével, korlátaival és lehetőségeivel, illetve betekintést nyerhetsz a rendszer felépítésének, működésének és gyártásának részleteibe.

http://konferencia.simonyi.bme.hu

No votes yet

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012. április 17.