Simonyi Konferencia 2012 - Tudomány és üzlet

Bojár Gábor 1982-ban alapította meg a Graphisoft-ot azzal a céllal, hogy saját fejlesztésű szoftvereivel lépjen ki a nemzetközi piacra. A világon elsőként fejlesztett ki számos vezető modellező programot, köztük az ArchiCAD-et, amelyek mára világszerte az építészek nélkülözhetetlen eszközeivé váltak. A cég ma már az egyik legnagyobb közép-európában alapított multinacionális vállalattá nőtte ki magát.

Bojár Gábor másik nagy sikertörténete, az elmúlt években alapított különleges oktatási intézmény, az Aquincum Institute of Technology (AIT). Nem titkolt cél, hogy a szoftvermérnök-képzés egyes részterületein a világ legjobb oktatását nyújthassák. Az AIT abból a szempontból különleges, hogy az oktatói kar fele az üzleti világból érkezik, ezzel a hagyományos akadémikus szemlélettől eltérő megközelítést mutatnak. Nemcsak arról szól az oktatás, hogy mitől lesz jó egy szoftver, hanem arról is, hogy mitől lehet azt eladni, és mitől fogják a laikus felhasználók szeretni. Így szeretnék elkerülni azt a világszerte jelen lévő problémát, hogy a készülő termékek jelentős része nem a felhasználóknak, hanem a szakmának szól. 

Az előadás a tudomány és az üzlet sajátos kapcsolatát boncolgatja. Hogyan vigyünk sikerre egy vállalkozást? Ki legyen gyakorló mérnök és ki legyen inkább tudós? A válaszokat a Graphisoft sikereinek és kudarcainak példáival illusztrálva megtudhatod az előadáson. 

http://konferencia.simonyi.bme.hu

 

No votes yet

Letöltés

Normál minőség
Az esemény dátuma: 2012. április 17.