Videótechnikus tanfolyam

Indul ebben a félévben.

videótechnika

Videotechnikusnak lenni összetett és stabil műszaki tudást igénylő feladat, hiszen a komplex mérnöki gondolkodásmód mellett szükséges a rendszerelmélet és az eszközök alapos ismerete, problémamegoldó és hibakeresési készség, ezért a 4 hetes tanfolyam alatt alapos és nagy mennyiségű oktatásra számíthatnak a résztvevők. A téma nagyságából adódóan a tematika nem fedi le a szakterület egészét, de lehetőséget ad az erős elméleti alapok elsajátítására és a szemléletmód megismerésére.

A 4 előadás után egy közös gyakorlati alkalom alatt bemutatásra kerül a BSS rendszerének felépítése, majd egy kiscsoportos (2-3 fő) gyakorlat alatt egy komplett videórendszer összerakása lesz a cél, így a tanfolyam végére jól használható gyakorlati tudást is szerezhetnek a résztvevők.

 

Időpont

Előadások a 3. oktatási héttől kezdve kedd esténként:

  • 2019. szeptember 24. 18:00, SCH 103-as terem
  • 2019. október 1. 18:00, SCH 103-as terem
  • 2019. október 8. 18:00, SCH 103-as terem
  • 2019. október 15. 18:00, SCH 103-as terem

A tanfolyamot tartja

komlosboldizsar képe

2016 tavasza óta tékozlom szabadidőmet a BSS-ben. Az itt töltött évek alatt sikerült megismernem a televízióstúdiók felépítését és működését. Ezt a tudásomat szeretném az érdeklődőknek továbbadni, hiszen azon túl, hogy egy élő adásban részt venni menő és izgalmas dolog, a tervezési feladatok és a stúdió életében felmerülő műszaki problémák megoldása remekül fejleszti a mérnöki látásmódot.