Szerkesztő-riporter tanfolyam

Indul ebben a félévben.

tévés és rádiós szerkesztői tanfolyamKi? Mit? Mikor? Hol? Miért? Hogyan?

Egy televíziós műsor esetében ezek a kérdések alapozzák meg a szerkesztő munkáját. Egy műsort nézve, hallgatva lehet, hogy nem is gondoltál még bele, mennyi rákészülést és szervezést igényel annak elkészítése, legyen szó akár egy vágott videóanyagról, vagy egy késő esti beszélgetésről a tévében. A vágott anyagok, demók, interjúk, témák mind-mind gondos tervezés eredményei, és a beszélgetés felépítése sem a pillanat műve. A Budavári Schönherz Stúdió három alkalmas workshopján most Te is megtanulhatod, hogyan állíts össze egy tévéadást egészen az alapoktól.

Egy szerkesztőnek nagyon fontos feladata van.

Hiába van ott a sok tettre kész technikus, hiába a rendező, a felkészült műsorvezető, ha nincs a szerkesztő munkája. Hiszen egy műsornak tartalom kell és nem is akármilyen. Olyan, amit az emberek szívesen néznek, hallgatnak, ami megragadja a figyelmüket. A workshopon betekintést nyerhetsz abba, amit egy szerkesztőnek és egy riporternek tudnia kell, kezdve onnan, hogy mi a szkript, mi a különbség az interjú és a riport között, egészen addig, hogy hogyan lehet jól riporterkedni. De nem csak tömény elméletről van szó, hiszen az anyagszerkesztést, a műsorszerkesztést, a riporterkedést és a tévéműsorok vezetését is kipróbálhatod a gyakorlatban, itt a BSS-ben.

Időpont

Előadások a 2. oktatási héttől kezdve kedd esténként:

  • 2019. február 12. 18:00, SCH102 - Általános szerkesztői alapok
  • 2019. február 19. 18:00, SCH106 - Riporteri alapismeretek és gyakorlat
  • 2019. február 26. 18:00, SCH106 - Anyagszerkesztés 
  • 2019. március 5. 18:00, SCH106 - Műsorkészítés élesben - Vendégelőadó

A tanfolyamot tartja

matemonika képe

A BSS-ben az a legjobb, hogy egymástól tudunk tanulni, a szerkesztő-riporteri tanfolyam pedig az első lépcsőfok ebben a folyamatban. Stúdiónkba olyan lelkes jelentkezőket várunk, akik teli vannak energiával és ötletekkel és nem félnek a fejlődéstől. Remélem a tanfolyamon találkozunk!