Operatőr tanfolyam

Indul ebben a félévben.

operatőr-tanfolyam

A BSS operatőri tanfolyamán bárki részt vehet előismerettől és tapasztalattól függetlenül, a feltétel csupán az, hogy egyetemi hallgató legyél. A négyalkalmas előadássorozat alatt megtanulhatod egy profi stúdiókamera használatát valamint a világosítás alapjait, a kiscsoportos gyakorlatok során pedig rögtön ki is próbálhatod magad.

Megismerkedhetsz a képrögzítés technikai oldalával, a kamera manuális beállításainak fontosságával és módjaival, valamint a képalkotás esztétikájával, egyszóval a kamera testével és lelkével egyaránt. Célunk, hogy a tanfolyam elvégzésével a résztvevők elsajátíthassák egy minőségi felvétel elkészítésének alapjait, legyen szó akár forgatásról, akár élő adásról.

Az operatőri tanfolyam a stúdiós munkához szükséges alapvető ismereteket biztosít, ha érdekel a stúdiós videótechnika, hangetchnika, vágás, világosítás, vagy rendezés. Ha érdekel a BSS tevékenysége és szeretnél a kör tagja lenni, akkor ez a tanfolyam erősen ajánlott.

Időpont

Előadások a 2. oktatási héttől kezdve szerda esténként:

  • 2019. szeptember 18. 18:00, SCH ENT – Élő adás
  • 2019. szeptember 25. 18:00, SCH 102-es terem – Felvétel
  • 2019. október 2. 18:00, SCH 102-es terem – Hang, interjú, fény
  • 2019. október 9. 18:00, SCH 102-es terem – Vágóképezés

A gyakorlatok beosztását az első előadás után fogjuk kialakítani.

 

A tanfolyamot tartja

mukusz képe

Több, mint 10 éve vagyok aktív tagja a stúdiónak. Gyakorlatilag a tévézés minden területén kipróbáltam magam a BSS berkein belül, végül elsősorban operatőr és vágó témában mélyedtem el. A stúdiós tapasztalatok (és kapcsolatok) segítségével már évek óta főállásban a tévés 'iparban' dolgozom. Korábban tanfolyam felelősként majd később is számtalan tanfolyamot/tréninget tartottam, jelenleg is fontosnak tartom az oktatás kérdését, az többiek segítését.

bkozma képe

2018 tavaszán csatlakoztam a stúdióhoz. A televíziózás számos területén kipróbáltam magam, legjobban az operatőrködés mellett a videótechnika fogott meg. Szeretem az élő műsorokat, a stúdió összes közvetítésének lebonyolításában részt vettem. A tanfolyamok szervezésébe és lebonyolításába 1 éve kapcsolódtam be.

Dokijo képe

8 éve foglalkozom a szakmával, 2013 óta vagyok tagja a stúdiónak. Sok területtel foglalkoztam már, legjobban az operatőri, videótechnikusi és IT-s dolgokban mélyedtem el. Az operatőr tanfolyam szervezésébe és lebonyolításába két éve kapcsolódtam be.