Televíziós és médiaismereti tanfolyam

Indul ebben a félévben.

Belevágnál valami újba a tanulmányaid mellett? Gimiben te vágtad az osztály videóit? Te segítettél hangosítani az évnyitón? Téged kérnek meg a barátaid, hogy videózz a nyaraláson? Akkor itt a helyed!

Nálunk minden feltétel adott ahhoz, hogy elsajátítsd a televíziós szakma minél több fortélyát. Stúdiónk felszereltsége egyetemi szinten kiemelkedő. Akár operatőrként, szerkesztő-riporterként vagy vágóként is kipróbálhatod magad. Egymástól tanulunk, önmagunkat fejlesztjük, együtt ötletelünk.

Következő tanfolyamunk 2020. február 19-én indul. Az első alkalommal átfogó képet kapsz a stúdiónkról, az anyagszerkesztésről és a televíziós adás készítéséről.

Tematika és várható időpontok:

Első alkalom: 2020.02.19. szerda, 18:00 Helyszín: Schönherz Kollégium 102-es terem

Gyakorlati alkalmakra az első alkalom után lesz lehetőség jelentkezni.

 

 

A tanfolyamot tartja

bkozma képe

2018 tavaszán csatlakoztam a stúdióhoz. A televíziózás számos területén kipróbáltam magam, legjobban az operatőrködés mellett a videótechnika fogott meg. Legszívesebben az élő produkciókkal foglalkozom, de nem áll messze tőlem a filmes vonal sem. Ha szeretnéd tudni, miért csillan fel a szemünk egy jó Digisuper vagy Jimmy (lol nem ám Zámbó) láttán, várunk a tanfolyamon!

bmarta képe

2018-ban csatlakoztam a stúdióhoz. Azóta a televíziózás technikai oldalán szinte minden pozícióban kipróbáltam magam. Mostanában sokat foglalkozom a közvetítések hangtechnikai hátterével, de szívesen operatőrködöm, vágok is. Ha a stúdió eszközparkjában, vagy a stúdióban feljesztés történik, ahhoz valószínűleg közöm volt, hiszen szívesen bütykölök, szerelek.

matemonika képe

Lehet hogy furcsán hangzik, de mielőtt a BSS-be jöttem még azt sem tudtam mi az a levlista, nemhogy adást szerkesszek, vagy éppen tanfolyamot tartsak. Az elmúlt két évben rengeteget tanultam, ezzel együtt sok dologra rálátást nyertem. A BSS kulcsa szerintem az, hogy akarj tanulni, legyen motivációd, merj kérdezni és ne felejtsd el, hogy az együttműködéshez mindig két emberre van szükség. Bennem mindig volt egy alapvető érdeklődés a tv-s műsorok iránt, de nem igazán próbáltam ki magam még hasonló szerepben. Az ELTE-BTK magyar szakáról érkeztem a stúdióba, itt először műsorvezetéssel és riporterkedéssel, később pedig inkább a szerkesztéssel foglalkoztam, de ha éppen úgy adódik nem okoz gondot néhány vágókép készítése sem egy videóhoz. Találkozunk a tanfolyamon! :)

Dokijo képe

8 éve foglalkozom a szakmával, 2013 óta vagyok tagja a stúdiónak. Sok területtel foglalkoztam már, legjobban az operatőri, videótechnikusi és IT-s dolgokban mélyedtem el. Az operatőr tanfolyam szervezésébe és lebonyolításába két éve kapcsolódtam be.