Események

Simonyi Szakmai Napok 2018

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő Simonyi Károly Szakkollégium idén is megrendezte a Simonyi Szakmai Napok rendezvénysorozatát. Az előző évekhez hasonlóan kerekasztal-beszélgetésen és előadásokon vehettek részt az érdeklődők, melyeken karunkhoz kapcsolódó érdekes témákba nyerhettek bepillantást.

Szakmai Est - 2018. október 29.

A Simonyi Károly Szakkollégium őszi projekt beszámoló estje.

Gólyabál 2018

A Villamosmérnöki Kar 2018-as gólyabálján is nagyon jól mulattak a VIK-es gólyák. Nézd meg az eseményen készült videóinkat!

Schönherz MeetUp 2018 ősz

A Schönherz Vállalati Kapcsolatok immáron tizedik alkalommal rendezi meg a Schönherz Meetup néven ismert egész estés rendezvényét, amely lehetőséget nyújt a hallgatóknak bepillantani egy izgalmas témába négy előadáson keresztül.

A prezentációk ezúttal a deep learning témakörét ölelik fel, pontosan mi is az és milyen szakmai felhasználása létezik napjainkban. 

Kutatók Éjszakája 2018

Idén is megrendezték szeptember végén a Kutatók Éjszakáját, ahol Härtlein Károly, azaz Magic Karcsi, a BME Fizika Intézetének mesteroktatója érdekes kísérleteket mutatott be az F épületbe látogatóknak.

BME INYK konferencia

A BME Idegen Nyelvi Központ őszi fordítói konferenciája.

Gólyatábor 2018

A 2018-as VIK-es Gólyatábor résztvevőire az a nemes feladat hárult, hogy törzsekbe verődve felvegyék a harcot a Kardfogú Medvemuttal szemben és megvédjék Tata népét a senyvedéstől és a pusztulástól. A Fősember parancsára kiképzés indult, amelyben a hősemberek természetfeletti agyi kapacitásukra és éles, Far Cry Primer-ön edzett reflexeik segítségére támaszkodva győzhetik le a fenevadat.

Simonyi Konferencia 2018

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb, kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai rendezvénye. A rendezvény célja, hogy az érdeklődők számára bemutassa a villamosmérnöki és informatikai szakma legújabb fejlesztéseit és kihívásait olyan előadások keretében, amelyek szakterülettől függetlenül mindenki számára könnyen érthetőek és élvezhetőek.

Schönherz Meetup 2018 tavasz

A Schönherz Vállalati Kapcsolatok immáron kilencedik alkalommal rendezi meg a Schönherz Meetup néven ismert egész estés rendezvényét, amely lehetőséget nyújt a hallgatóknak bepillantani egy izgalmas témába négy előadáson keresztül.

A prezentációk ezúttal a blockchain technológiák témakörét ölelik fel, és a kérdéskör szakmai és megvalósítási aspektusait állítják középpontba.

LEGO Projektbeszámoló 2018. tavasz

Ebben a félévben is meghallgathatták az érdeklődők, hogy milyen projekteken dolgoznak a LEGO kör tagjai.

Gólyabál 2017

A Villamosmérnöki Kar 2017-os gólyabálján is nagyon jól mulattak a VIK-es gólyák. Nézd meg az eseményen készült videóinkat!

Schönherz Meetup 2017 ősz

A Schönherz Vállalati Kapcsolatok immáron 8. alkalommal rendezi meg a Schönherz Meetup néven ismert egész estés rendezvényt, amely lehetőséget nyújt a hallgatóknak bepillantani egy izgalmas témába négy előadáson keresztül.

Qpa 2017

Ott voltunk a 2017-es Villanykari Napok, azaz a 46. Wizards & Warriors Schönherz Qpa eseményein. Nézzétek meg videóinkat!

LEGO Projektbeszámoló 2017. ősz

Ebben a félévben is meghallgathatták az érdeklődők, hogy milyen projekteken dolgoznak a LEGO kör tagjai.

G7 2017

Az első félév regisztrációs hetében, még a szorgalmi időszak előtt felkarolják a VIK-es gólyákat és bemutatják nekik az egyetemi ill. Schönherzes kolis élettel járó előnyöket, lehetőségeket. Nézd meg a héten készült videóinkat!

Gólyatábor 2017

Az idén felvett Villanykari gólyáknak Széth haragjával kellett szembenézniük a Tatahári sivatagban, Száraztóvároskert szívében. Seniorjaik segítségével a fáraó parancsára piramist építettek és részt vettek a kiképzésen, mellyel legyőzhetik a gonosz Széthet.

Simonyi Konferencia 2017

A XIV. Simonyi Konferencia témái között található a Trappist-1, a Galileo űrprogram, hogyan csinálj otthon 3D nyomtatót, illetve az 5G jövője! 

Schönherz Meetup 2017

A Schönherz Vállalati Kapcsolatok immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Schönherz Meetup néven ismert egész estés rendezvényét, amely lehetőséget nyújt a hallgatóknak bepillantani egy izgalmas témába négy előadáson keresztül. A prezentációk ezúttal a startupok témakörét ölelik fel, és a kérdéskör szakmai, megvalósítási és társadalmi aspektusait állítják középpontba.

LEGO MI Tanfolyam

A LEGO kör mesterséges intelligencia tanfolyama.

LEGO Projektbeszámoló 2017. tavasz

Ebben a félévben is meghallgathatták az érdeklődők, hogy milyen projekteken dolgoznak a LEGO kör tagjai.

Gólyabál 2016

A Villamosmérnöki Kar 2016-os gólyabálján az ELTE Északi tömb Gömbaulájában bulizhattak a VIK-es gólyák. Nézd meg az eseményen készült videóinkat!

Schönherz Meetup 2016. ősz

A Schönherz Vállalati Kapcsolatok immáron hatodik alkalommal rendezi meg a Schönherz Meetup néven ismert egész estés rendezvényét, amely lehetőséget nyújt a hallgatóknak bepillantani egy izgalmas témába négy előadáson keresztül. A prezentációk ezúttal az űrkutatás témakörét ölelik fel, és a kérdéskör szakmai, kutatási, etikai aspektusait állítják középpontba. Nézzétek meg az előadásokról készület felvételeinket!

Simonyi100

2016. október 18-án ünnepeltük Simonyi Károly születésének 100. évfordulóját. Rá emlékezve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara, valamint az ott működő Simonyi Károly Szakkollégium egy többhetes programsorozatot hirdetett Simonyi100 néven. 

Kutatók éjszakája 2016

Idén is megrendezték szeptember végén a Kutatók Éjszakáját, ahol Härtlein Károly, azaz Magic Karcsi, a BME Fizika Intézetének mesteroktatója érdekes kísérleteket mutatott be az F épületbe látogatóknak.

Qpa 2016

Ott voltunk a 2016-os Villanykari Napok, azaz a 45. Fit & Fat Schönherz Qpa eseményein. Nézzétek meg videóinkat!

LEGO Projektbeszámoló 2016. ősz

Ebben a félévben is meghallgathatták az érdeklődők, hogy milyen projekteken dolgoznak a LEGO kör tagjai.

Gólya7 2016

A karon már tradícióvá vált, hogy a regisztrációs héten még egy héttel a szorgalmi időszak előtt a seniorok fölkarolják a gólyákat és megmutatják nekik az egyetem fontosabb épületeit, tudnivalóit illetve a kollégiumban rejlő lehetőségeket. Nézd meg a héten készült videóinkat!

Gólyatábor 2016

A BME-VIK idei gólyatáborában lelkes újoncok lepték el a fedélzetet, hogy minden bátorságukat latba vetve megküzdjenek a Krakennel és igazi kalózzá váljanak. Mi pedig követtük rögös útjukat a vad tengereken keresztül, hogy minden fontos momentumot lencsevégre kapjunk.

Simonyi Konferencia 2016

Bebizonyították Albert Einstein 100 évvel ezelőtti elméletét a gravitációs hullámokról. Öt centiméteres műholdat fejlesztenek a Műegyetemen. Kézzelfoghatóvá vált a kvantuminformatika. Ezek voltak a XIII. Simonyi Konferencia témái április 20-án, a BME I épületében.

Budapesti Szkeptikus Konferencia 2016

2016. április 2-án 13. alkalommal került megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizika Intézetében a Budapesti Szkeptikus Konferencia, melynek előadásai megtekinthetők weboldalunkon.

Schönherz Meetup 2016

A Schönherz Vállalati Kapcsolatok immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Schönherz Meetup-ot. A prezentációk ezúttal a mesterséges intelligencia témakörét ölelik fel, és a kérdéskör szakmai, kutatási,etikai és pszichológiai aspektusait állítják középpontba.

LEGO Projektbeszámoló 2016. tavasz

Ebben a félévben is meghallgathatták az érdeklődők, hogy milyen projekteken dolgoznak a LEGO kör tagjai.

Margaret Island fellépés

Stúdiónk vendégeként köszönthettük a Margaret Island zenekart. Eljátszottak nekünk néhány számot (Eső, Csillagtalan, Nem voltál jó), és meséltek nekünk többek között arról, hogy mi történt velük a a legutóbbi, Egyetemi Napokon készített interjúnk óta.

Gólyabál 2015

 A Villamosmérnöki Kar idei gólyabálján ismét a Dürlin Rendezvényteremben bulizhattak a VIK-es gólyák. A jó hangulatról többek között az Ivan & The Parazol és a Mary PopKids gondoskodott. Nézd meg az eseményen készült videóinkat!

Simonyi Szakmai7 2015

A Simonyi Károly Szakkollégium 2015. november 2. és 6. között szervezi meg a Simonyi Szakmai Hetet, melynek keretén belül 4 napos előadássorozattal készültünk. Nézd meg az előadásokat!

Schönherz Meetup 2015. ősz

A Meetup idei témája a Smart Home, szó volt többek között arról, hogy mikor válhat elérhetővé a jövő otthona, hogyan könnyíthetik meg életünket az okos otthonok, milyen szoftverek és hardverek bújnak meg a jelenleg elérhető technológiák mögött.

Simonyi Szakmai Est 2015. ősz

A tavaszi sikerek után idén ősszel is megrendezzük a Simonyi Szakmai Estet, melynek keretén belül három Szakkollégistától hallhatjátok, hogy mivel is foglalkoztak az elmúlt időben a Simonyiban.

Az előadásokról röviden:

Gembicki Bálint: Magyarok a Marson - Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenye
A LEGO kör idén indul a 10. Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyén, a Magyarok a Marson-on. Az előadás során arról hallhattok bővebben, hogy milyen kihívásokat rejt a Mars meghódítása, és hogy halad a projekt jelenleg.

Qpa 2015

Ott voltunk a 2015-ös Villanykari Napok, azaz a 44. Made In Schönherz Qpa eseményein. Nézzétek meg összefoglaló videóinkat!

LEGO Projektbeszámoló 2015. ősz

Ebben a félévben is meghallgathatták az érdeklődők, hogy milyen projekteken dolgoznak a LEGO kör tagjai.

BME Egyetemi Napok 2015

2015-ben sem múlhatott el a szeptember Egyetemi Napok nélkül a BME-n. Immár 9. alkalommal rendezték meg a háromnapos koncertsorozatot.

Gólya7 2015

Az első félév regisztrációs hetében, még a szorgalmi időszak előtt felkarolják a VIK-es gólyákat és bemutatják nekik az egyetemi ill. Schönherz/TTNY-es kolis élettel járó előnyöket, lehetőségeket. Nézd meg a héten készült videóinkat!

Gólyatábor 2015

A 2015-ös BME-VIK gólyatáborban sheriffeknek képezték ki a gólyákat. Végigkövettük az eseményeket.

EFOTT 2015

A 2015-ös EFOTT-on a fesztiválozókat kérdezgettük az éppen aktuális témákban.

Tehetséges hallgatók az energetikában 2015

Az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő "Tehetséges hallgatók az energetikában 2015" elnevezésű szakmai előadásest mondhatni "mini konferencia" azzal, a hagyományteremtő céllal jött létre 2014-ben, hogy az érdeklődők évente egyszer, betekintést nyerhessenek az Energetikai Szakkollégium tagjai által végzett széles körű szakmai és tudományos munkába.

Simonyi Konferencia 2015

Nyomot hagyunk. A Simonyi Konferencia a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karán található Simonyi Károly Szakkollégium által minden évben megrendezett konferencia. A konferencián neves cégek sokasága megtalálható, akik a jelen és jövő technológiáiról tartanak előadásokat. Az ipari partnerek mellett a szakkollégium és az egyetem előadói is képviselik magukat az eseményen. A konferenciát a szakkollégium tagjai szervezik, akik az egyetem hallgatói és céljuk, hogy az egyetem polgárai részt vehessenek egy minden évben színvonalas konferencián.

Schönherz Meetup 2015

A 2015-ös Schönherz Meetup résztvevői a kvantumkommunikáció részleteit feszegették. Előadásaikat visszanézhetitek honlapunkon.

Budapesti Szkeptikus Konferencia 2015

2015-ben 12. alkalommal rendezték meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizika Intézetében a Budapesti Szkeptikus Konferenciát. Az esemény teljes felvétele megtekinthető weboldalunkon, előadásonként külön bontva.

Szakmai est - 2015 tavasz

Ebben a félévben is megrendezésre került a Simonyi Szakkollégium Szakmai estje, ahol ezúttal 5 szakkollégiumi projekt került bemutatásra:

Polyák Péter (AC Studio & Live) - Az FNT frekvenciamérése
Kiss Dávid (BSS) - Programozás a videótechnika árnyékában
Pápay Levente (LEGO) - Hallanak Houston?
Ledneczki Márton (BSS) - Egy fényorgona története
Olasz-Szabó Bence (SEM) - Mátrix 3.0 

A Professzor

Ezekben a portrékban kitérünk a hallgatók által megbecsült, tekintélyes, meghatározó tanáregyéniségek életrajzára. Beszélgetünk a szakmájuk legérdekesebb fejezeteiről, valamint szóba kerülnek hobbijaik, érdekes történeteik és gondolataik az egyetemmel, oktatással kapcsolatban.

Gólyabál 2014

A Villamosmérnöki Kar idei gólyabálján ismét a Dürlin Rendezvényteremben bulizhattak a VIK-es gólyák. A jó hangulatról többek között a Brains gondoskodott. Nézd meg az eseményen készült videóinkat!

Simonyi Szakmai 7 2014

A Simonyi Károly Szakkollégium hagyomás rendezvénye, a Szakmai Est 2014-ben már négynaposra bővült. Az így létrejött Szakmai 7 minden estéjén más-más témában hallgathattak meg az érdeklődők kerekasztal beszélgetéseket.

Schönherz Meetup 2014

A 2014-es Schönherz Meetup résztvevői az IT biztonság kérdéseit feszegették. Előadásaikat visszanézheted honlapunkon.

Qpa 2014

Az Uzcsap ONE által rendezett 43. Mesés Schönherz Qpán sem maradtak el a megszokott programok. A versengést a Big Fluffy Bears nyerte. Nézd meg a Qpa-héten készült videóinkat!

Gólya7 2014

Az első félév regisztrációs hetében, még a szorgalmi időszak előtt felkarolják a VIK-es gólyákat és bemutatják nekik az egyetemi ill. Schönherz/TTNY-es kolis élettel járó előnyöket, lehetőségeket. Nézd meg a héten készült videóinkat!

Gólyatábor 2014

A 2014-es VIK-es Gólyatáborban ezúttal szamurájokat képeztek ki Tóvároskertben. A tanoncok, azaz a gólyák napjait örökítettük meg a táborban, esténként pedig vetítésre kerültek az elkészült anyagok. Nézd meg videóinkat!

Simonyi Konferencia 2014

A 2014-es Simonyi Konferencián fellőttünk egy magaslégköri mérőballont és két teremben nézhettetek előadásokat többek között Magic Karcsitól, a Bosch-tól, meg Microsofttól. Nézd meg előadásfelvételeinket!

Gólyabál 2013

Idén a BME-VIK fiúi (és lányai) az ELTE-PPK lányaival (és fiúival) karöltve báloztak, ismét új helyszínen, a Dürlin Rendezvényteremben. A jó hangulatról többek között a Supernem és a Silentio kórus gondoskodott. Nézd meg az eseményen készült videóinkat!

Qpa 2013

Sportnap, LAN-party, Vidéki Nap, Városi Nap. A Mellékhatásch által rendezett 42. Good Old Days Schönherz Qpán sem maradtak el a megszokott programok. A versengést az Uzcsap ONE csapat nyerte. Nézd meg a Qpa-héten készült videóinkat!

Gólya7 2013

Az első félév regisztrációs hetében, még a szorgalmi időszak előtt felkarolják a VIK-es gólyákat és bemutatják nekik az egyetemi ill. Schönherz kolis élettel járó előnyöket, lehetőségeket. Nézd meg a héten készült videóinkat!

Gólyatábor 2013

A BME-VIK Gólyatáborában ezúttal sem úszták meg a jó programokat és a felhőtlen hangulatot. Ahogy már évek óta, idén is a helyszínen készítettük el a videóinkat.

Simonyi Konferencia 2013

A 2013-as Simonyi Konferencián a biztonságtechnikától a navigáción át a fúziós erőműig számos érdekes témában hallhattunk előadásokat. Nézd meg előadásfelvételeinket!

Simonyi Konferencia 2012

Az immáron 9. alkalommal megrendezett Simonyi Konferencia a Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiumának legnagyobb, hallgatói által szervezett éves szakmai rendezvénye. A délután során ott lesznek a Masat-1 fejlesztői, elfogadta a meghívást Bojár Gábor az AIT és a Graphisoft alapítója, és lehull a lepel a Windows 8 új felületéről is, betekintést nyújtva az informatikai és villamosmérnöki tudomány széles spektrumába, hasznos és értékes ismereteket adva át az oda látogatóknak.

Simonyi Konferencia 2011

A Simonyi Konferencia a Szakkollégium, és talán a Villamosmérnöki és Informatikai Kar legnagyszabásúbb, hallgatók által szervezett szakmai rendezvénye. Évente egyszer, tavasszal, immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezése. Ez alatt a nyolc év alatt folyamatosan nőtt mind az ismertsége, mind a látogatottsága, és mára már egy elismert szakmai rendezvénnyé vált az országban.